24 Σεπτεμβρίου 2006

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΣΕΡΑΣΙΔΗ


Γιατί θέλουμε να υπηρετήσουμε τον πιο συμμετοχικό θεσμό της ελληνικής πολιτείας με υπευθυνότητα και συνέπεια. Με όραμα για τη κοινωνία αλλά και με υπεύθυνες προτάσεις που θα λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας. Αποσκοπούμε στην ηγεμονία των αριστερών και προοδευτικών αντιλήψεων στην ΤΑ αλλά και στην κοινωνία.

Γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχουμε την υπέρτατη αλήθεια. Έτσι μπορούμε να επιδιώκουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συνθέσεις, στηριζόμενες σε αξίες οικουμενικές όπως η ισότητα, η ελευθερία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η ειρήνη, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικολογική εγρήγορση.

Γιατί είναι πιο αναγκαίο σήμερα από ποτέ, η δημιουργία ενός κοινωνικού κινήματος που θα διαπερνάει αλλά και θα ξεπερνάει τις υπάρχουσες κομματικές οντότητες, χωρίς όμως να τις ακυρώνει. Ενός κοινωνικού κινήματος που με το σύνθημα «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά», μπορεί να ανασυνθέσει ιδέες και δράσεις. Μπορεί να φέρει σε επικοινωνία χώρους που αντιτίθονται στον νεοφιλελευθερισμό αλλά και που αναζητούν μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση.

Γιατί σε αυτήν την περισσότερο αμερικανοποιημένη κοινωνία της Ευρώπης, εδώ όπου το ιδιωτικό αποθεώνεται απέναντι στο συλλογικό, εμείς αγωνιούμε για κοινό βηματισμό όλων των προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων. Καλούμαστε να δώσουμε απτά παραδείγματα των πλεονεκτημάτων της πολιτικής μας έναντι των υπαρχόντων μοντέλων διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: