27 Δεκεμβρίου 2005

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ....

Χριστούγεννα έχουμε και οι ιεράρχες μας ζούνε το δεύτερο απόλυτο της δόξας τους μετά το Πάσχα. Παρά τα παραδείγματα που δίνει ο Χριστός από την ιστορία της γέννησής του - εγκράτεια, λιτότητα, αγάπη και σεμνότητα - οι ιεράρχες καβαλικεύουν το καλάμι των χρυσοποίκιλτων ράσων, της χρυσής μήτρας και της υπεράσπισης της απόλυτης συντηρητικοποίησης της κοινωνικής ζωής, και προχωρούν ακάθεκτοι προς τον δικό τους Παράδεισο. 'Εναν παράδεισο όμως που έχει χώρο μόνο για τους Εκλεκτούς τους.
Με αποκορύφωμα την πιθανή υποστήριξη του Άνθιμου στον Καρατζαφέρη, ολοκληρώνεται πολύ πιθανά το έργο της κοσμικής παρουσίας της εκκλησίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Έτσι το τρίγωνο της μούχλας στην Θεσσαλονίκη, μετατρέπεται σε καρέ. Και η Αριστερά περί άλλων τυρβάζει... Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Παραθέτω συνοπτικά από την Κυρ. Ελευθεροτυπία τα έργα των ιεραρχών:
1998, Χριστόδουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "... να ξαναπούμε προς πάσα κατέυθυνση, και προς της πολιτισμένη Δύση και προς τη βάρβαρη Ανατολή. Να πούμε και πάλι πως είμαστε διαθετειμένοι να επαναλάβουμε το "μολών λαβέ" και να διατρανώσουμε ότι δεν είναι εύκολος του Έλληνος ο τράχηλος."
2000, Χριστόδουλος "Η μη λύση του Κυπριακού είναι συγκρυτικά καλύτερη από μία κακή λύση"
2001, Χριστόδουλος "Οι ιερείς είναι ανώτεροι των βασιλέων και των προέδρων ακι των πρωθυπουργών γιατί κατέχουν τη χάρη του Θεού."
Ο Διαφωτισμός ούτε πέρασε ποτέ απ' αυτόν. Καλά στη χούντα που διάβαζε δεν μπορούσε να ανοίξει και κανένα άλλο βιβλίο?
Χριστόδουλος "Θα μας επιτεθούν όπως και στο παρελθόν οι γνωστοί Γραικύλοι, οι οποίοι ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν σ' αυτό το έθνος."
Στην ίδια ομιλία " Κανένας Δαφέρμος και κανένας πρόδοτης αυτόυ του έθνους δεν θα μπορεί ποτέ να ξεπουλήσει..."
Αποκάλεσε "καλούς χριστιανούς" όσους ψήφισαν Καρατζαφέρη.
Η δήλωση για τη νίκη της ΝΔ "Στο τέλος, η Παντοδύναμη Δεξιά του Κυρίου δείχνει τι θέλει ο Θεός και τι θέλει ο λαός."
Άνθιμος στα εγκαίνια της ΔΕΘ "Μακεδονία είναι Ελλάδα και Ελλάδα είναι Μακεδονία. Ή ταν ή επί τας".
Δήλωση στα κανάλια ¨Με σταματούσαν στο δρόμο και μου δίναν συγχαρητήρια"
Αμβρόσιος για τις ταυτότητες "Όταν κάνεις μια μάχη, δεν την κάνεις με λουκούμια και λουκουμόσκονη, παίρνεις πέτρες και ξύλα και τα πετάς για να ισχύσει το δίκιο σου."
Αυτό έκανε ο Χριστός αναίσχυντοι? Αυτό διδάσκετε? Όταν το λένε αυτό τα παιδιά των Εξαρχειών τότε τους φυλακίζετε και κάνετε πογκρόμ συλλήψεων. Προσέξτε πολύ γιατί με τα νέα αντιτρομοκρατικά θα σας κλείσουν μέσα, αφού προκαλείται δημόσια για διάπραξη αδικήματος. Αλλά ξέχασα... Εσείς είστε του Θεού που διδάσκει την αγάπη...
Ιούλιος 2000, Αμβρόσιος "Η Ιερά Σύνοδος είναι πάνω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία"
Και το αποκορύφωμα:
2000, Αμβρόσιος "Οι Έλληνες τρία πράγματα δεν δανείζουν: τη σημαία τους, τη γυναίκα τους και το αυτοκίνητό τους"
Να σας χαιρόμαστε αγαπητοί ιεράρχες. Η "σεμνότητά" σας παράδειγμα για τους νέους.
Καλά Χριστούγεννα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι ο κ. Χριστοδουλος(και μαλλον ειναι μεγαλη τιμη να ονομ αζονται ολοι αυτοι κυριοι)δεν θα συγκινηθει και πολυ απο την γιορτη των χριστουγεννων,ουτε και απο τις αναγκες εκατομμυριων ανθρωπων που ουτε καν γνωριζουν τι θα πει αυτη η λεξη.Δυστυχως η ιστορια,αληθης ή οχι οπως καταγραφεται στα γνωστ ιερα μας βιβλια,εχει εδω και εκατονταδες χρονια ξεχαστει,και η αναγκη των ανθρωπων να πιστεψουν καπου μετατραπηκε απο μερικους αδιαντροπους αλητες σε επικερδεστατο μαγαζι!!Απο μια απο τις μεγαλυτερες βιομηχανιες στον κοσμο λοιπον,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!Α ρε Χριστε,μαστιγιο που τους χρειαζεται

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Καλά τα λες