22 Μαρτίου 2007

Φτάνει πια!

Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης μερικών αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η αδιανόητη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Ζητούμε:

  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.
  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.
  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.

Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜορφωση - ιστολογιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβοςλ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα τον παρατηρήσουμε καλά και του βάλουμε γυαλιά μυωπίας είναι φτυστός ο ΔΑΜΑΣΚΟΣ!...(αλήθεια τι κάνει αυτό το "παιδί"?!)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Εμένα ρωτάς για τον Δαμάσκο;

ΤΑΣΟΣ είπε...

O επόμενος θα είναι χειρότερος όπως ήταν αυτός του προηγούμενου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Τάσο είχα τις αμφιβολίες μου για το αν έπρεπε να βάλω το παρόν ποστ ή όχι. Κατ' αρχήν γιατί δεν πιστεύω ότι φταίει μόνο ο Πολύδωρας, κατά δεύτερο γιατί θεωρώ ότι η επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα αλλά και στον ΣΥΝ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως "τυφλή βία εναντίον συμπολιτών μας". Επίσης αυτή η συνύπαρξη απαιτήσεων για τις διαδικασίες των ταυτοτήτων με την καταγγελία της έκνομης δράσης κάποιων αστυνομικών μου φαίνεται σα να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Είναι δλδ λίγο επιδερμική η προσέγγιση. Εντούτοις αποφάσισα να το προωθήσω γιατί είναι από τις λίγες πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στο διαδίκτυο (ειδικά σε blogs) για την αυταρχική παρέμβαση της αστυνομίας σε δημοκρατικές αξίες.

tsalimi είπε...

Είναι άραγε σωστό να προσωποποιείται η πολιτική; Η οποία πολιτική, στη χώρα μας τουλάχιστον, δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμμένη κυβέρνηση αλλά σε μια «κυβερνητική πρακτική» εναντίον όσων διαδηλώνουν και απαιτούν.
Πολλών ανθρώπων, που πέρασαν από αυτό το υπουργείο, τα πρόσωπα και κυρίως τα μάτια έπρεπε να γεμίζουν μια τέτοια αφίσα που διεκδικεί σεβασμό στην αξιοπρέπεια των πολιτών από τον κατασταλτικό μηχανισμό.

Συγγνώμη Αντώνη, αλλά αυτό το σχόλιο το έγραψα ήδη, έχοντας υπόψη μου την πρωινή ανάγνωση του post σου.
Το τελευταίο σχόλιό σου, όμως, βάζει σε μια τάξη τα πράγματα.
Εν τούτοις, το δημοσιεύω όπως το έγραψα αρχικά, επειδή δεν αναφέρεται, όπως καταλαβαίνεις, σε σένα προσωπικά, αλλά στους blog-ερς που ξεκίνησαν την καμπάνια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Σπύρο, συμφωνώ απολύτως.

Μάλλον θα έπρεπε τους προβληματισμούς μου να τους αναπτύξω στο post.