01 Δεκεμβρίου 2006

Ψηφιακά όπλα

Ποιός υπουργός είναι απολύτως ικανοποιημένος από εχθές το βράδυ. Μα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τώρα θα μου πείτε γιατί. Νομίζω ότι ο καθένας θα ήταν ευχαριστήμενος εάν έπαιρνε περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ από το Δ' ΚΠΣ για ανάγκες του υπουργείου του. Ο σκοπός αυτών των χρημάτων είναι να εναρμονιστεί ο στρατός με τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής. Λες και η άμεση προτεραιότητα της κοινωνίας μας είναι ο εκσυχρονισμός των όπλων. Λες και θέλουμε ΙΤ οπλικά συστήματα.
Ντροπή μας. 'Ετσι απλά.

Δίνω και ένα link. Αξίζει τον κόπο.

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

μια ορθή ειρωνική διαπίστωση. Και μετά κλαιγόμαστε για την υγεία και τις προληπτικές εξετάσεις που περικοπτονται και για την παιδεία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

μια ορθή ειρωνική διαπίστωση. Και μετά κλαιγόμαστε για την υγεία και τις προληπτικές εξετάσεις που περικοπτονται και για την παιδεία.

koinh logikh είπε...

Τη διεθνή πολιτική σκηνή και τον τρόπο που καθορίζεται η πορεία των κρατών διεθνώς τη λαμβάνετε υπόψη σας όταν κάνετε αυτές τις διαπιστώσεις; Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποτίθεται ότι έχει συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα να το καταργούσαμε εντελώς...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Προφανώς και κανείς δεν είπε για κατάργηση του ΥΠΕΘΑ. Πόσο μάλλον στη σημερινή μεταβατική εποχή με τις ασύμμετρες απειλές κλπ. Εάν όμως ο λόγος ύπαρξης του ΥΠΕΘΑ είναι να καθορίζει την πορεία του κράτους τότε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Γνωρίζεις άλλωστε ότι υπάρχουν χώρες που δεν έχουν στρατό (Ιαπωνία - για άλλους λόγους βέβαια και όχι γιατί ήταν μια απόλυτα δικιά τους επιλογή) αλλά συμμετέχουν ενεργά στο σημερινό στατους κβο και με ιδιαίτερη ισχύ. Άρα δεν πείθει το επιχείρημα "χωρίς ισχυρό στρατό τι θα κάνουμε".
Ο δείμος έβαλε και μια άλλη ματιά. Αυτή της μειωμένης χρηματοδότησης υγείας και παιδείας. Μην ξεχνάς και τους στόχους της Λισαβόνας, η οποία μιλούσε για την ηγεμονεύουσα ευρωπαϊκή οικονομία μέσω της γνώσης.