29 Οκτωβρίου 2010

Ας πούμε βιογραφικό


Γεννήθηκα στη Βουδαπέστη το 1974. Μεγάλωσα στη Σταυρούπολη. Έπαιξα στις αλάνες της όπου χτύπησα άπειρες φορές τα γόνατά μου (ακόμη θυμάμαι τις φωνές της μάνας μου…).  Κοιτώντας τα χρώμα του νερού του Δενδροπόταμου καταλαβαίναμε πότε η ΔΙΑΝΑ πετούσε απόβλητα. Έζησα με τις πλημμύρες του, αλλά και με την ανοιξιάτικη πρασινάδα του. 2ο Δημοτικό στην καρδιά της Ομόνοιας σε κτίριο «κόκκινο» από το σεισμό. Μεταφορά στην τελευταία τάξη στο σχολείο της Χρ. Σμύρνης (πολιτισμός…). Κατόπιν 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο (έπιασα όλα τα δεύτερα…). Καταλήψεις 1991. Στην αρχή πολλοί, μετά λίγοι και αμετανόητοι (ο Άγγελος, ο Σάκης, ο Κώστας, ο Πόλης, ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Δημήτρης, ο Θωμάς…). Συμμετοχή στο συντονιστικό των καταλήψεων. Νυχτέρια, αγωνία, άγχος. Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Πανελλαδικές και εισαγωγή στο ΑΠΘ – Τμήμα Χημείας. Ταυτόχρονα μέλος μουσικών σχημάτων στο Πνευματικό Κέντρο Σταυρούπολης. Βιωματικές σχέσεις φιλίας με την Έλλη, τον Μάκη, τον Αντώνη, τον Μίλτο, τον Παναγιώτη, τον Μάριο, τον Χρήστο, τον Ιορδάνη, τη Ζωή, τη Γεωργία, τον Κώστα, την Ελένη, τον Ευκλείδη… Φοιτητικές εκλογές. Ανεξάρτητα φοιτητικά σχήματα. Αγωνία για το αύριο. Τη νύχτα δουλειά, τη μέρα φοιτητής. Πτυχιούχος Χημείας. Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έμαθα και κάτι αγγλικούλια και κάτι γαλλικούλια (το πιάνο και το μπαλέτο ήταν δύσκολα…)
Τώρα παντρεμένος με την Αλίκη – γέννημα θρέμμα Σταυρουπολίτισσα. Έχουμε τον μικρό Νικόλα και περιμένουμε το χαρμόσυνο του δεύτερου γιου. Ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη βιομηχανία τροφίμων (υπάρχουν και τέτοιοι υπάλληλοι…). Φοιτητής ξανά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ (που το βρήκα το κουράγιο…).
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σταυρούπολης το 2006. Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσ/νικης του ΣΥΡΙΖΑ το 2007. Τώρα μέλος της ΠΠΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: