29 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή


 
Φίλες και φίλοι

Στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θέτω τον εαυτό μου στη κρίση σας ως υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του νέου Δήμου Παύλου Μελά, με την Δημοτική Κίνηση Παύλου Μελά «Αλληλεγγύη για το Κοινό μας Μέλλον» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Θεοδοσιάδη.
Είναι σαφές νομίζω ότι αυτή τη περίοδο θα κληθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να χειριστεί την πληθυσμιακή αύξηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άποροι, άστεγοι, άνεργοι, χρήστες ναρκωτικών, …), όχι μόνο λόγω της καθ’ αυτού οικονομικής κρίσης αλλά κυρίως των παρεπόμενων αυτής όπως η διόγκωση του ατομικισμού μας και ο ηθικός πανικός.
Ταυτόχρονα ο νέος Δήμος Παύλου Μελά γεννά ελπίδες για αναπτυξιακή προοπτική και είναι μεγάλο στοίχημα ποιος μπορεί να διαχειριστεί και να επιλύσει τα σημαντικά ζητήματα του νέου δήμου, προς μια κατεύθυνση υπεράσπισης του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών αναγκών.
Η δική μας Κίνηση δηλώνει την αντίθεσή της στις προσπάθειες γιγαντισμού της πόλης, στην αναξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην απαξίωση της συμμετοχής στα κοινά, στη λογική ότι «όλοι είναι το ίδιο».
Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα στρατόπεδα, για τη ΔΙΑΝΑ, για το ΤΙΤΑΝ, για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για το ΑΓΝΟ, για την ανάπλαση των νταμαριών, για τον ενεργειακά αυτόνομο δήμο, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, για την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Αναδεικνύουμε το συλλογικό απέναντι στο προσωποπαγές και απευθυνόμαστε στους πολίτες που δεν φοβούνται να γνωρίζουν.
Προτάσσουμε τις κοινωνικές και τοπικές διεργασίες «από τα κάτω» και όχι υπεράνω σχέσεις με κομματικά και βουλευτικά φέουδα.
Δεν κρατάμε το μαγικό ραβδάκι και όποιος το υπαινίσσεται ψεύδεται.
Αναζητούμε κοινό τόπο με την πλειοψηφία των πολιτών για έναν δήμο φερέγγυο, οικονομικά αξιόπιστο, διεκδικητικό, προς όφελος των πολλών.
Συμμετέχω γιατί είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες της συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Επιζητώ βαθιές αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε. Μακριά από το γιγαντισμό, τον καταναλωτισμό και την λατρεία του εφήμερου, για το ανεπανάληπτο του περιβάλλοντος, την ποιότητα, το μη εμπορευματικό.

Προσωπική Επικοινωνία: Εδέσσης 12 Σταυρούπολη
                                                Τηλ.6948803649,
                                                Email: antonismihalakis@yahoo.gr
                                                http://michalakis.blogspot.com
                                                Facebook: Antonis Michalakis
Διαδικτυακή ενημέρωση: http://www.allylegyh2010.gr
                                                http://allhleggyhpavloymela.blogspot.com
                                                Email: allylegyh2010@gmail.com
                                                Facebook: Αλληλεγγύη Παύλου Μελά

Δεν υπάρχουν σχόλια: