20 Ιανουαρίου 2009

Τι λέτε σ’ αυτά τα παιδιά;

"Σας σπρώχνουν να τα κάνετε. Μπείτε και στο Πανεπιστήμιο, σπάστε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αχρηστέψτε τους σκληρούς δίσκους και την ερευνητική δουλειά χρόνων, μπράβο (;). Με τέτοια θαυμαστά έργα τσακίζεται ο ταξικός εχθρός. Ποιος; Ο ταξικός εχθρός. Κοιτάξτε πίσω σας.

Ο δρόμος άδειασε. Οι μαγαζάτορες κατέβασαν ρολά. Οι γονείς πήραν τα παιδιά τους. Η κοινωνία αποσύρθηκε. Να τους υποστηρίξουμε; Δεν είστε καλά. Αυτοί είναι τρελοί από φανατισμό. Είναι για δέσιμο! Η κοινωνία θυμάται. Ξέρει. Τον τρόμο της Δεξιάς. Τον τρόμο της Αριστεράς.

Ξέρει ποιος θα νικήσει στην αναμέτρηση των οπλικών συστημάτων και ανησυχεί. Της αρέσει η ιδέα μια δίκαιης, σαρωτικής επανάστασης. Μιας επανάστασης όχι ενάντια στο Λαό, όχι για την επιβολή της δικτατορίας του προλεταριάτου, αλλά για τη νίκη των απλών ανθρώπων, για τη νίκη της ελευθερίας, της ανθρώπινης αλληλεγγύης, το θρίαμβο της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και το πιο επαναστατικό σύνθημα, το πιο προχωρημένο είναι: Ζήτω η Δημοκρατία. Κάτω η τρομοκρατία."

Λεωνίδας Κύρκος, Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή, Realnews, 18/01/2009

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ακριβώς αυτό που λέω κι εγώ τόσα χρόνια. Αυτά τα επεισόδια, ακόμα κι αν ρομαντικά αποδεχτούμε ότι δεν είναι προβοκατόρικα, δίνουν όλα εκέινα τα επιχειρήματα πυο χρειάζεται το σύστημα και οι κυβερνήσεις.

mtryfo είπε...

Ο Λεωνίδας είπε και ξαναείπε το αυτονόητο...
Οι υπόλοιποι ψελίζουν διάφορα...
Εμείς αυτήν την αριστερά ονειρευτήκαμε?

QwfwqN είπε...

Ο Λεωνίδας τα λέει, ποιός τον ακούει όμως;

Α. ΣΤΕΓΟΣ είπε...

Το παράλογο και εξωφρενικό είναι η απαίτηση κάποιων να σιωπήσει ο Λεωνίδας...
Σε χαιρετώ, σύντροφε!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Η RealNews είναι ελλεινή φυλλάδα αλλά ο Κύρκος πολύ αξιόλογος!

MICHALAKIS είπε...

Real news sucks...
Αγαπητέ Ιωάννη
Στο πρώτο σχόλιο που ανάρτησες ένοιωσα ως κεραυνόπληκτος. Μετά από λίγη ώρα αντιλήφθηκα ότι πράγματι ήσουν... εσύ. Από τα βάθη της ψυχής μου και με απόλυτη ειλικρίνεια δέξου το πιο ευχάριστο καλωσόρισμα που μπορώ να κάνω. Η έλλειψη χρόνου δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να σου απαντήσω. Άλλωστε πρέπει να ομολογήσω ότι οι σχολιασμοί σου ήταν πάντα εποικοδομητικοί για μένα.
Με πολλές ευχές περιμένω τη συνέχεια.