28 Σεπτεμβρίου 2007

Πολύ αριστερός

Τις ιδιαίτερες σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο επιβεβαίωσε χθες ο Β. Βενιζέλος. Την ώρα της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Βουλής, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία του κόμματος άφησε στο έδρανό του, που βρισκόταν προς τα «ορεινά» της αίθουσας, και πλησίασε το σύμβουλο του αρχιεπισκόπου Κ. Πυλαρινό, ο οποίος καθόταν στα έδρανα των κρατικών λειτουργών. Η συζήτηση περιεστράφη στην υγεία του αρχιεπισκόπου και ο Β. Βενιζέλος ρώτησε τον κ. Πυλαρινό αν μιλάει με τον κ. Χριστόδουλο. Η απάντηση ήταν «ναι», οπότε ο Β. Βενιζέλος τού ζήτησε, όταν μιλήσει μαζί του, να του εκφράσει την επιθυμία του να επικοινωνήσουν. Επιδιώκει άραγε να ζητήσει από τον κ. Χριστόδουλο όταν προσεύχεται για την υγεία του να απευθύνει κάποια έκκληση στον Υψιστο και υπέρ της δικής του αίσιας κατάληξης της μάχης για την κατάκτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ; Θυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν στο πλευρό του κ. Χριστόδουλου στην υπόθεση των ταυτοτήτων, ενώ είχε αντιδράσει και στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς για το διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.”

Ελευθεροτυπία 28/9/2007

Ο πολιτικός που θα αναγεννήσει την «κεντροαριστερά» και τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη»

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συνομιλία θα μπορούσε να είναι απλώς μια ανθρώπινη επαφή. Το θέμα είναι η στάση την εποχή της μάχης των ταυτοτήτων (τότε που το ΠΑΣΟΚ, αν δεν ήταν αντίθετο προς τον πρωθυπουργό του ήταν απών και οι μόνοι που έβαζαν πλάτη ήταν οι του ΣΥΝ), όπως και η στάση στο ζήτημα του διαχωρισμού, όπου συνολικά το ΠΑΣΟΚ τα μασάει. Πονεμένη ιστορία, ειδικά αν δει κανείς πόσοι (και ποιοί) στο ΠΑΣΟΚ στρέφονται και ζητούν ψήφους από το παγκάρι...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Δεν ξέρω Λάμπρο αν είναι απλώς μια ανθρώπινη επαφή πάντως σίγουρα δεν είναι τυχαία. Άλλωστε ο Βενιζέλος άφησε τα "ορεινά" για να πάει στους κρατικούς λειτουργούς.
Στην ουσία ήθελα να θίξω αυτό ακριβώς που αναφέρεις στο σχόλιό σου. Δηλ. την ερμαφρόδιτη θέση όχι την προγραμματική, αλλά στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις σχέσεις κράτους εκκλησίας.

Ταυτόχρονα με βάζει να σκέφτομαι τη θέση του Amato - όπως εσύ την ανέφερες στο blog σου - και την κουβέντα που γίνεται στην Ευρώπη και θλίβομαι.

Ανώνυμος είπε...

Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας... (Παρεμπιπτόντως, δεν αμφιβάλλω για την ανάγνωση της βενιζέλειας κίνησης, λέω απλά ότι θα μπορούσ να εκληφθεί ως ανθρώπινη επαφή αν δεν είχαν προηγηθεί όλα τα άλλα). Γι' αυτό, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ διαιωνίζει τις κρίσεις του (από το '89 και δώθε). Ας όψεται που η άλλη αριστερά δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι πρέπει να απευθυνθεί στις δυνάμεις της εργασίας και ότι δεν αρκεί η αυτάρκεια του πεζοδρομίου...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γενικά το μιλάει ο Βαγγέλης για αριστερά είναι λιγο αστείο, εδώ που τα λέμε. Και να σκεφτείς ότι κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι όντως είναι και κάνουν εδώ και καιρό αγώνα για την εκλογή του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΜΙΛΑΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.. ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.. ΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" - ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!!!,ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ (ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.