27 Σεπτεμβρίου 2007

Οργανάκια παίζουν

Άρχισαν τα όργανα λοιπόν. Η κυβερνητική κομπανία στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα θα μας κάνει να γλεντήσουμε, να γελάσουμε, να φωνάξουμε αλλά κυρίως να κλάψουμε. Τα όργανα παίζουν μονότονο ρυθμό σε μινοράκι οπότε το πιο πιθανόν είναι να μας πιάσουν τα κλάματα με αυτά που θα δούμε και θα ακούσουμε.
Το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού αποσύρεται και επαναφέρεται το προηγούμενο. Η ΝΔ υπέγραψε τη συναλλαγματική της στα χρεωστούμενα προς τον πατριωτικό χώρο. Όταν η πολιτική επεμβαίνει στις Επιστήμες για να τις ποδηγετήσει τότε θα έχουμε τέτοια και χειρότερα φαινόμενα.
Προχωρούμε στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Χωρίς να αναζητηθούν ευθύνες για το χάλι της εταιρείας, για τις πελατειακές σχέσεις που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται, για τα χρέη των κομμάτων, για την άστατη διαχείριση, για το ευνοϊκό περιβάλλον των ημετέρων, για την ανικανότητα των διοικούντων να διαχειριστούν τη κρίση που άφησε η 11/9, προσπαθούμε να θεραπεύσουμε τη νόσο με το μοναδικό φάρμακο που γνωρίζουν οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού: ιδιωτικοποίηση.
Άνοιγμα του Ασφαλιστικού. Με μοναδικό στόχο την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, χωρίς να προταθούν λύσεις για την εξυγίανση του συστήματος και φυσικά τη χρηματοδότησή του, ανοίγεται το ασφαλιστικό με απώτερο σκοπό την αλλαγή της αλληλέγγυας προς τις άλλες γενιές φύσης του συστήματος.

Και τώρα

Εισαγωγή της προφορικής συνέντευξης στις προσλήψεις των δήμων.
Κ-Ο-Λ-Α-Σ-Η

ΥΓ. Ο κ.Σιούφας ως νέος πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής. Λέτε να καταργηθεί η "ώρα του πρωθυπουργού", ώστε να γλυτώσει τον Καραμανλή από ανάξια για το επίπεδό του κριτική; Λέτε;

6 σχόλια:

Giorgia_is_coming_to_town είπε...

Εγώ πάντως έμεινα άφωνη με την άποψη του Ψωμιάδη "είναι δυνατόν τα παιδιά μας να διδάσκονται ιστορία, διαφορετική από αυτή που διδαχτήκαμε εμείς?"!!! Με αυτή την λογική απορώ γιατί περπατάμε στα δύο κι όχι στα τέσσερα, όπως οι πρόγονοί μας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Ή γιατί δεν πετάμε τα αδύνατα παιδιά στον Καιάδα ή γιατί δεν δωρίζουμε στους φίλους κεφάλια αντιπάλων.

Το επικίνδυνο μίγμα συντήρησης και ενός αδόκιμου ελληνικού νεοφιλελευθερισμού οδηγεί σε περίεργες καταστάσεις την ελληνική κοινωνία.

Έχουμε αναγάγει τον ανορθολογισμό σε αναλυτική μέθοδο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή ιδέα: να ανοίξουμε μια λίστα των "μεταρρυθμίσεων" που προωθούνται, να την έχουμε πρόχειρη στις άλλες εκλογές... Να ΄χει να ρωτάει και ο Αλαβάνος στο debate, αν δεν το καταργήσουν κι αυτό...

mtryfo είπε...

Το τι θα μπορεί να ρωτάει ο Αλαβάνος είναι πολύ σχετικό, θα πρέπει πρώτα να ρωτάει τον Μπανιά, την ΔΕΑ την ΚΕΑ την Τζια και όλα τα "νησιά" που αποτελούν το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ και αν πάρει το οκ μετά συνεχίζει αν όχι τότε?.....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως το ζήτημα της Ιστορίας της ΣΤ΄ δημοτικού αποδεικνύει ακόμη μία φορά ότι η τηλεόραση και οι μαίντανοί είναι είναι εκείνοι που καθορίζουν την πολιτική της Παιείας. Μία παιδεία, λοιπόν, έρμαιο, παπάδων και δημοσιογράφων.

Για τα άλλα τι να πούμε; Ότι δεν τα περιμέναμε; Ψέματα θα είναι. Ας ετοιμαστούμε για νέους μεγαλύτερους αγώνες.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Μαρία δε νομίζω ότι ο Αλαβάνος θα ρώταει για τα πάντα τον Μπανιά και τους λοιπούς. Άλλωστε δεν τους ρώτησε για να αλλάξει τη στάση του στην προεκλογική περίοδο και να αφήσει την περίφημη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ στην άκρη. Έχεις απάντηση μετά το ερωτηματικό; Φαντάζεσαι τι μπορεί να γίνει; Στην πολιτική όλα είναι εφικτά και ρευστά. Αυτό νομίζω ότι το ξέρεις καλύτερα από μένα.

Λάμπρο μια ιδέα ολοκληρώνει την ύπαρξή της όταν πραγματοποιείται. Υπάρχει μια συζήτηση για ένα συλλογικό blog όπου θα αναλύονται και θα ερευνώνται αναζητήσεις της Αριστεράς με επώνυμα κείμενα. Σε μια τέτοια προσπάθεια εκτιμώ ότι θα ήταν πολύ καλό να υπάρξει και μια απαρίθμηση των όποιων "μεταρρυθμίσεων".

Δείμο μου παιδεία έρμαιο παπαρολογίας.