04 Σεπτεμβρίου 2007

Συνέντευξη για την ΕΥΑΘ

Πριν από λίγη ώρα οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων και υπαλλήλων της ΕΥΑΘ σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, κατήγγειλαν τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Ζαγορίτη για επέμβαση στα διοικητικά της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το συνέδριο της ΝΔ ο κ.Ζαγορίτης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων στο γραφείο του και δεσμεύτηκε ότι το θέμα της διένεξης μεταξύ των σωματείων και της διοίκησης θα το λύσει ο ίδιος προσωπικά αρκεί να μην δημιουργούσαν προβλήματα κατά την διενέργεια του συνεδρίου.

Δεν είναι ο σκοπός μου να κρίνω το είδος των διαφορών μεταξύ εργαζομένων και του κ. Σκόρδα. Αυτό όμως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η προσπάθεια ενός κομματικού φορέα να επέμβει στα ενδοεταιρικά μιας ανώνυμης εταιρείας. Προφανώς και η ΕΥΑΘ είναι ΝΠΔΔ, προφανώς και το 75% ανήκει στο κράτος, εντούτοις αυτό δεν αποκρύπτει το γεγονός της πλήρους χαλιναγώγησης στο κόμμα μιας ανώνυμης εταιρείας κοινής ωφέλειας. Αυτό φυσικά και δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Δείχνει όμως τη μεγάλη αναντιστοιχία λόγων και πράξεων και τη σαφώς μεγάλη απόσταση που υπάρχει από την ευρωπαϊκή πολιτική κουλτούρα. Και φυσικά δείχνει πως αντιλαμβάνεται την «νέα διακυβέρνηση» η ΝΔ.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Απλά στην ΕΡλλάδα η αγορά είναι μια ζωή άμεσα χειραγωγούμενη από κόμματα και Κράτος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Έτσι είναι Δείμο. Και φυσικά είναι τελείως διαφορετικό να μιλούμε για ρυθμιστικές και κανονιστικές διατάξεις για την αγορά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου από την ολοένα και πιο ασύδοτη εκμετάλλευση της εξουσίας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αυτή είναι απλά μία αστειότητα κοινωνικού τάχα προφίλ.