17 Αυγούστου 2007

Έτσι λοιπόν...

Εκλογές λοιπόν στις 16 του Σεπτέμβρη. Ο πρωθυπουργός βγήκε από τον κοιτώνα του για να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές χωρίς κανέναν εμφανή σοβαρό λόγο. Όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και της ΝΔ στηρίζεται τελικά στα τερτίπια των δημοσκοπήσεων και τα επικοινωνιακά χαρίσματα των συμβούλων (βλ. Λούλης). Ζούμε τελικά μετά τη μεταπολίτευση, στη δημοσκοπική δημοκρατία. Κι αν ο Άνεμος μιλάει για το τέλος της μεταπολίτευσης, εγώ μιλάω για την αρχή της δημοσκοπικής και επικοινωνιακής δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας όπου το κυρίαρχο ζητούμενο δεν είναι η αντιπαράθεση και η σύγκρουση ιδεών, πολιτικών (εφαρμοζόμενων ή μη), λόγου αλλά η τηλεοπτική λάμψη που εκπέμπουν τα κυρίαρχα πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι πάει λοιπόν σε εκλογές ο Καραμανλής. Για να μην υπάρξει αντιπαράθεση στο θέμα των ομολόγων. Για να μη γίνει ουσιαστική συζήτηση για το τι είδους ανάπτυξη θέλουμε στη χώρα. Για να μείνουν οι προ εβδομάδας εξαγγελίες περί παροχών κενού νοήματος, μιας και δε θα ανοίξει η Βουλή για να γίνουν και νομοθετήματα.

Έτσι λοιπόν ο Καραμανλής και η κουστωδία του θα υποστηρίξουν την ανάγκη συνέχισης των «μεταρρυθμίσεων» (ποιών;), την ανάγκη ύπαρξης «στέρεου κοινωνικού κράτους για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» (λες και η τετραετία έδειξε ότι αυτός είναι ο στόχος και όχι η απορύθμιση του ασφαλιστικού και η μείωση του κοινωνικού κράτους), την αύξηση των επενδύσεων (εδώ γελάμε μιας και δε ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες «επενδύσεις» που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν η αγορά της Vivartia από ένα μη παραγωγικό φορέα όπως η Marfin, καθώς και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για γήπεδα γκολφ). Παράλληλα θα επικαλούνται συνεχώς τον ήπιο διάλογο και την αντίθεση τους απέναντι «στην υποβάθμιση του δημόσιου βίου», θεωρώντας προφανώς ότι κάθε κριτική απέναντι τους υποβαθμίζει τον προεκλογικό αγώνα. Σκοπός τους είναι η αντιπαράθεση να λάβει απλώς έναν τεχνοκρατικό χαρακτήρα, χωρίς προφανώς να μπούμε στην ουσία, χωρίς να υπάρξουν συγκρούσεις, χωρίς στην πραγματικότητα να εκφραστεί η καρδιά της δημοκρατίας.

Έτσι λοιπόν η χώρα και οι παραγωγικές τάξεις σύρονται στις διαθέσεις του Ενός (πρωθυπουργός) και των Άλλων (επικοινωνιολόγοι, μαρκετινίστες κλπ).

4 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ είπε...

- εκατοντάδες σπίτια και πάνω απο 1.000.000 στρμ. δασικές και γεωργικες εκτάσεις καμένες.

- ο κομματισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

- η εξαπάτηση των συμβασιούχων και η "ομηρία" εκατοντάδων χιλ. νέων παιδιών με κάθε είδους σύμβαση

- η διαπλοκή, η πολιτική διαμεσολάβηση, η αύξηση της εγκληματικότητας, η οξύτητα και πολιτική αντιπαλότητα και η ανεξέλελγκτη κερδοσκοπία (εισιτήρια πλοίων, ανταλλακτική αυτοκινήτων...) ο ευτελισμός της πολιτικής είναι ακόμη μερικά χαρακτηριστικά της δεξιάς νέας διακυβέρνησης.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Οι εκλογές αυτές ακριβώς έρχονται για να δώσουν λευκή επιταγή απέναντι στη δικαιοσύνη. Βέβαια δεν είχαμε απαιτήσεις από μία δημοκρατική δικαιοσύνη να κυνηγήσει βουλευτές και φίλους. Είναι οι εκλογές των πλάγιων προσλήψεων, των αγρουφλάκων, της κατάργησης όποιου μέσου μπορούμε να βοηθήσει (δεν έχω αυταπάτες να εξασφαλίσει) στη διαφάνεια των προσλήψεων. Είναι η απόκρυψη με το πρόσχημα εκλογών του πορίσματος των υποκλοπών, μίας οικονομικής πολιτικής κλεπταποδόχων.

ΤΑΣΟΣ είπε...

- ανθρώπινα θύματρα, χιλ κτίσματα, χιλ ζώα πάνω απο 2.500.000 στρμ. δασικές και γεωργικες εκτάσεις καμένες

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Κάλπες στα αποκαϊδια αγαπητέ Τάσο. Ελπίζω μόνο να έχει μείνει κανένα δένδρο, ξέρεις γιατί.