31 Αυγούστου 2007

Εκλογές 2007

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συν-bloggers
Σ’ αυτές τις εκλογές βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων για την τύχη της χώρας. Μέσα από τον κουρνιαχτό και τις στάχτες της Πελοποννήσου και της Εύβοιας γίνεται ακόμη πιο φανερό ότι είναι ανάγκη πλέον να αλλάξει ρότα το πολιτικό σκηνικό.
Γνωρίζετε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα που συντηρώ το ιστολόγιο, έθεσα πολλές φορές με ιδιαίτερη ένταση θέματα που έχουν σχέση με την κοινωνία μας και την Αριστερά. Σαφώς και κάποιες στιγμές δεν είχαμε απόλυτη συμφωνία, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός ύπαρξης του ιστολογίου.
Επειδή πιστεύω ότι η Αριστερά είναι πολύχρωμη και πληθυντική. Επειδή θαρρώ ότι είναι αδήριτη ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν αξίες και προτάγματα για την κοινωνία μας. Επειδή η πραγματοποίηση του στόχου για μια καλύτερη κοινωνία δεν γίνεται με αυτόματο πιλότο και με ειδήμονες πολιτικούς και παραγοντίσκους.
Σας ενημερώνω ότι είμαι υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).
Συμμετέχω γιατί είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες της συμμετοχής στην πολιτική και το κοινωνικό γίγνεσθαι.
Επιζητώ βαθιές αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε. Μακριά από τον γιγαντισμό, τον καταναλωτισμό και τη λατρεία της ποσότητας και του εφήμερου. Να προτάξουμε το ανεπανάληπτο του περιβάλλοντος, την ποιότητα, το μη εμπορευματικό.
Ραντεβού στις κάλπες
- Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο χώρο
- Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής
- Για τη διασφάλιση του κοινωνικού κράτους
- Για την παραγωγική αναδιάρθρωση, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος
- Για το κοινό ευρωπαϊκό «σπίτι» των εργαζομένων και της νεολαίας
- Για μια Θεσσαλονίκη ανοικτή, βιώσιμη μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη
- Για να ανακυκλώσουμε τα σκουπίδια του πολιτικού μας βίου
- Για να αλλάξουμε το τοπίο.
- Γιατί μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.

Σας ενημερώνω φυσικά ότι το blog θα ενημερώνεται όσο περισσότερο είναι δυνατόν.
Περιμένω σχόλια και απόψεις.

4 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ είπε...

”λάθε βιώσας”:
- αποχή από τη δημόσια ζωή (σε περιόδους παρακμής, ίσως από την αντιπαλότητα,φανατισμό, τη διαπλοκή και τις υποκριτικές ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας),
- ζήσε τη ζωή σου απαρατήρητα, παράμερα, έχε αθόρυβη ζωή, διαφύλαξε την ψυχική σου γαλήνη

Καλή επιτυχία

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ και για τις συμβουλές και για τις ευχές. Είναι γεγονός πάντως ότι αν καταφέρω να συνδυάσω την πολιτική δράση με μια ξεκάθαρη ψυχική γαλήνη τότε θα είναι ότι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία. Προσυπογράφω ένα προς ένα τα σημεία που αναφέρεις και θεωρώ ότι αξίζει κανείς να αρθρώσει αυτό το λόγο μέσα απο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ γιατί, συν τοις άλλοις, είναι ο μόνος τρόπος να μπολιάσει και αυτό το χώρο με αυτές τις αντιλήψεις. Καλή επιτυχία και -έτσι, ως συμβολή στην προσπάθεια να διατηρήσεις την εσωτερική σου γαλήνη- σου προτείνω μια ταινία και ένα βιβλίο (για τα οποία θα γράψω αναλυτικά μόλις ευκαιρέσω, οπότε εδώ κάνω προδημοσίευση): "Σίμπσον, η ταινία" (οικολογικό-πολιτικό καρτούν με καυστικό και επικριτικότατο χιούμορ) και "η συλλογή της άμμου" του Calvino -συλλογή άρθρων για "δεύτερα" θέματα που μας θυμίζουν πόσα πράγματα αξίζουν στη ζωή.
Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο

Ανώνυμος είπε...

- Για μια Θεσσαλονίκη ανοικτή, βιώσιμη μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη


Γιατί η δημοτική παράταξη της Αριστεράς και της Οικολογίας είναι υπερ "μιας άλλης" μακρύτερης υποθαλάσσιας.. έτσι προσδιορίζετε έσεις στο ΣΥΡΙΖΑ τη βιωσημότητα;