27 Οκτωβρίου 2006

Αυτό είναι κράτος...

Η απόλυτη βλακεία.
Η απόλυτη ντροπή.
Οι e-μουτζαχεντίν χτύπησαν.
Σύλληψη του Αντώνη Τσιπρόπουλου, διαχειριστή του blogme.gr για συκοφαντική δυσφήμιση.
Δεν είναι αστείο. Πάρτε το σοβαρά.
Η μοναδική όαση (blogοσφαιρα) της ελεύθερης διακίνησης ιδεών ερημώνεται με εκκωφαντικό τρόπο.
Bloggers όλων των blogs ενωθείτε (παράφραση του Marx για τις ανάγκες του post).
Η βλακεία βλάπτει σοβαρά την ελευθερία.

5 σχόλια:

koinh logikh είπε...

Ενδιαφέρον. Τι ακριβώς κατηγορείται ότι έκανε ο Τσιπρόπουλος; Επίσης: Ποιες είναι οι "εκλεκτότερες" παρουσίες στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Σταυρούπολης; Ρωτώ γιατί ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος και δεν προλαβαίνουμε να τα ερευνούμε όλα, οπότε καλό είναι να ανταλάσσουμε πληροφορίες. Ευχαριστώ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Για την πρώτη ερώτηση σε παραπέμπω στο banner που υπάρχει στο sidebar του blog (RSS prisoners). Όσο αφορά τις εκλεκτες παρουσίες η καλή μου ανατροφή δεν μου επιτρέπει τώρα να αναφέρω ονόματα. Μπορεί στο μέλλον να υπάρχουν περισσότερα σχόλια. Πάντως οι εν λόγω κύριοι καλύπτονται απ΄ το μανδύα της "κεντρώας" ΝΔ.

koinh logikh είπε...

Ωραία. Ενημερώθηκα περί blogme.gr. Έχω όμως κάποιες απορίες: Ο ίδιος ο μηνυτής γιατί στρέφεται εναντίον του Τσιπρόπουλου, ενώ γνωρίζει ότι αυτός δεν παρείχε παρά μόνο ένα λινκ; Επίσης: Μόνο αυτός είχε λινκ; Κανείς άλλος; Ο δε FunEL δεν έχει την ηθική υποχρέωση να αποκαλυφθεί μετά απ' όλα αυτά; Κι όταν λέμε ότι ο FunEL είχε host στην Αμερική, τι εννοούμε; Εγώ, δηλαδή, που γράφω μέσω του blogger.com, δεν μπορώ να εντοπιστώ; Αφού από το σπίτι μου είμαι συνδεμένος αυτή τη στιγμή. Και τέλος: Στο ίντερνετ πρέπει να επικρατεί απόλυτη ελευθερία λόγου, ή μήπως δεν πρόκειται παρά για ένα ακόμα ΜΜΕ; Ομολογώ ότι μέχρι τώρα ένιωθα πολύ πιο ελεύθερος όταν έγραφα στο blog απ' ό,τι στον εξώστη, από δω και στο εξής όμως θα μεταβάλλω τακτική.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Η ελευθερία που νοιώθεις στο blog πρέπει να συνεχίσεις να τη νοιώθεις. Κι αυτό γιατί χρειάζεται όλοι μας να υποστηρίξουμε το μέσο με κάθε μορφή αντίδρασης που μπορούμε να εφαρμόσουμε. Επειδή από τα blog μας μόνο την ελεύθερη σκέψη μας διαθέτουμε, αυτό είναι και το όπλο μας απέναντι στη κοινή βλακεία.
Πάντως αντίστοιχες περιπτώσεις – όχι παρόμοιες - υπήρξαν και στην Ευρώπη. Βλέπε εδώ.
Τώρα αν ο FunEL έχει την ηθική υποχρέωση να αποκαλυφθεί, είναι γεγονός ότι δεν έχουμε όλοι την κρίση εντιμότητας ή ηθικής (αν σε βολεύει περισσότερο). Θα έλεγα ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια εργαλεία ανάλυσης των προσωπικών, κοινωνικών και ηθικών ζητημάτων. Ο καθένας πράττει αυτό που θεωρεί σωστό. Βέβαια υπάρχει και η άποψη που λέει ότι εάν πιεστεί ο FunEL να αποκαλυφθεί, ερχόμαστε στη θέση του υπονομευτή του μέσου, μιας και το μέσο δίνει τη δυνατότητα της ανωνυμίας . Προφανώς και είμαι εναντίον σε οποιοδήποτε έλεγχο της blogοσφαιρας. Τα blogs είναι διαδικτυακά ημερολόγια και ως τέτοια θα κριθούν μόνο από τους άλλους bloggers και όχι από μια απίστευτη – στην προκειμένη περίπτωση – δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (που δεν υφίσταται καν κάτι τέτοιο).
Συνέχισε να εκφράζεις τις απόψεις σου μέσω του blog. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να αναπτύξουμε έναν διάλογο που κάτω από άλλες συνθήκες, θα ήταν απαγορευτικός.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Στο "βλέπε εδώ" του τελευταίου σχολίου δεν έδωσα την διεύθυνση. Ορίστε: http://www.diablog.gr/?p=369