16 Ιουλίου 2007

Σε ρυθμούς down-tempo

Αυτά τα δύο χρόνια περίπου που συντηρώ αυτόν τον διαδικτυακό χώρο μου προσφέρανε γνώσεις, συγκινήσεις, φίλους. Πάνω απ’ όλα όμως ως ιστολόγιο μου προσέφερε την δυνατότητα να εκφράσω απόψεις και να τις δημοσιοποιήσω. Προφανώς και ο σκοπός της γραφής, τουλάχιστον από τη μεριά μου, δεν ήταν και δεν είναι δημοσιογραφικός. Όπως και δεν έχω απώτερο σκοπό να αυξήσω την επισκεψιμότητα αυτού του blog. Το να αυξήσεις την επισκεψιμότητα είναι γνωστό ότι χρειάζεται να έχεις πρώτα απ’ όλα χρόνο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχεις κάτι να πεις, κάτι που θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του αναγνώστη. Δεν συντηρώ αυτό το blog για να εκδώσω βιβλίο ή για να γίνω δημοσιογράφος. Δεν συμμετέχω στην κοινότητα των blogger γιατί είναι μόδα. Δεν ακολουθώ άλλωστε ούτε καν τους κανόνες για ένα δημοφιλές blog.

Η ανάγκη να εκφράσω θέσεις, σκέψεις και απόψεις γύρω από τα τεκταινόμενα -κοινωνικά αλλά και προσωπικά- με οδηγεί στο να είμαι παρών. Είναι προφανές θαρρώ ότι η συχνότητα αναρτήσεων των ποστ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ακόμη κι αν έχω άποψη για πολλά πράγματα, δεν χρειάζεται να εκφράζομαι επί παντός επιστητού. Αντίθετα βρίσκω πολύ καλά κείμενα σε άλλους blogger που μπορούν να εκφράσουν καλύτερα τις όποιες αγωνίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα υποστήριζα ότι υπάρχουν κείμενα που «ζηλεύω», με την έννοια της ευρύτητας και της δομικής πληρότητας που έχουν. Ταυτόχρονα δε, με τέτοιου είδους κείμενα ανεβαίνει και ο προσωπικός πήχυς. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι μια οφθαλμαπάτη, μια εικονική πραγματικότητα. Και για να είμαι σαφής, δεν ανήκω σ’ αυτούς που γράφουν με ρυθμό up tempo. Γι’ αυτό φίλοι μου θα υποστείτε την καθυστέρησή μου, αλλά και το «μη περιοδικό» των post.

5 σχόλια:

tsalimi είπε...

Η ποιότητα του καθενός δεν συνδέεται, ευτυχώς, με την περιοδικότητα της δημοσίευσης.
Βρες το ρυθμό που δεν ανατρέπει τους ρυθμούς σου κι όλα θα πάνε καλά.

ΤΑΣΟΣ είπε...

Αντώνη γαι τις διακοπές σου θά πρότεινα το βιβλίο:
" οι αξiες και η αξία της αριστεράς"
Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΚΡΙΤΙΚΗ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα τελικά δεν είναι η συχνότητα γραφής, αλλά η ποιότητα και από τούτο χωρίς περιττολογίες μπορούμε να βρούμε πολλή.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το tsalimi και με το Δήμο. Καλημέρα.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ είπε...

Θεωρώ ότι και οι τρεις σας γνωρίζετε πολύ καλά πόσο δύσκολο (ή και δυσκοίλιο) είναι να γράψεις κάτι καινούριο, κάτι πρωτότυπο χωρίς αναλωθείς σε μανιέρες δημοσιογραφικού στυλ ή χωρίς να αντιγράψεις απλώς την καθημερινότητα.

Τάσο με τον Τσακαλώτο έχω κάποιες ιδεολογικές διαφωνίες, τον παρακολουθώ άλλωστε από τις στήλες της Αυγής, εντούτοις επειδή εσύ και ο Δείμος είστε οι μοναδικοί που κάνατε προτάσεις για βιβλία, σου υπόσχομαι ότι θα το διαβάσω.